کاربرد محصولات پتروشیمی

مواد شیمیایی اساسی و پلاستیک ، عناصر اصلی ساخت انواع مختلف کالاهای مصرفی با دوام و غیرقابل دوام هستند. وسایل متعددی که هر روزه با آن‌ها سروکار داریم، لباس‌هایی که می‌پوشیم، مصالح ساختمانی که برای ساخت خانه‌ها و دفاتر کار ما استفاده می‌شود، انواع لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیکی، بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها و بسیاری از محصولات مورد استفاده در حمل و نقل مختلف، از مواد شیمیایی و پلاستیکی، بدست می‌آیند که تولید اکثر قریب به اتفاق این کالاها بوسیله صنعت پتروشیمی امکان پذیر هستند. تقاضا برای مواد شیمیایی و پلاستیک ناشی از شرایط اقتصادی جهانی است که ارتباط مستقیمی با تقاضای کالاهای مصرفی دارد.

پزشکی

تولیدات پتروشیمی نقش زیادی در پزشکی دارند؛ زیرا از آنها برای ایجاد رزین، فیلم و پلاستیک استفاده می شود. در اینجا فقط چند نمونه ذکر شده است: • از فنل و کومِن برای ایجاد ماده پنی سیلین (یک آنتی بیوتیک بسیار مهم) و آسپرین استفاده می‌شود. • از رزینهای پتروشیمی برای تصفیه و ساخت داروها استفاده می‌شود، بنابراین هزینه‌ها کاهش یافته و روند تولید تسریع می‌شود. • از پلاستیک‌ها و رزین‌های ساخته شده برای ساخت دستگاه‌هایی مانند اندام مصنوعی و پوست استفاده می‌شود • از پلاستیک‌ها برای تولید طیف وسیعی از تجهیزات پزشکی از جمله بطری‌ها، سرنگ‌های یکبار مصرف و موارد دیگر استفاده می‌شود.

غذایی

از مواد پتروشیمی برای ساخت مواد نگهدارنده در مواد غذایی استفاده می‌شود که مواد غذایی را در بسته بندی یا قوطی تازه نگه می‌دارند. علاوه براین، مواد پتروشیمی در تولید بسیاری از شکلات‌ها و آب نبات‌ها نیز قابل استفاده است. رنگ‌های خوراکی ساخته شده توسط بخش پتروشیمی، در تعداد بی‌شماری از محصولات از جمله چیپس ، غذاهای بسته بندی شده و غذاهای کنسروی استفاده می‌شوند.

کشاورزی

از مواد پتروشیمی برای تولید همه چیز از ورق‌های پلاستیکی و مالچ گرفته تا سموم دفع آفات و کودها استفاده می‌شود. از پلاستیک‌ها برای ساختن ریسمان ، سیلاژ و لوله‌های آبیاری نیز استفاده می‌شود.

محصولات خانگی

از آنجا که از محصولات پتروشیمی برای ساخت پلاستیک، الیاف، لاستیک مصنوعی و فیلم استفاده می‌شود، لذا در بسیاری از بخش‌‌های محصولات خانگی، این مواد کاربرد چشم‌گیری دارند. از محصولاتی که در بخش خانگی استفاده می‌شود می‌توان به فرش، مواد شوینده، لباس، عطر، موم و … اشاره کرد.

مقالات

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۱۱

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت زرین تمدن پارس می‌باشد.